Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

προβολές


η ανοιχτή συνέλευση προβάλειτο Σάββατο 21/5 στις 8.30 στο στέκι της
( παντελεήμονα 13 ιστορικό κέντρο Καλαμάτας)την ταινία Ζαμπρίσκι πόιντ











ΖΑΜΠΡΙΣΚΙ ΠΟΙΝΤ -Zabriskie Point

Μία ιμπρεσσιονιστική ματιά στο Αμερικανικό υλισμό των τελών της δεκαετίας του 60, που καταλήγει σε ένα από τα πιο εκρηκτικά και αναπάντεχα φινάλε που γράφτηκαν ποτέ σε φιλμ. Τελείως διαφορετικό από όλες τις υπόλοιπες ταινίες του μεγάλου κινηματογραφιστή, το Ζαμπρίνσκι Πόιντ παραμένει ακόμα και σήμερα ένας διαρκής και ανατρεπτικός μύθος.

Η προσωπική ματιά του Αντονιόνι της κοινωνικής σύνθεσης και των αξιών της εποχής παραπέμπει σε πολλαπλά μηνύματα και το αποκαλυπτικό φινάλε αποτελεί πραγματική αποθέωση. Jonathan Rosenbaum, CHICAGO READER

Oταν είσαι στην Ρώμη, κάνε όπως κάνουν οι Ρωμαίοι. Oταν όμως είσαι στην Αμερική την δεκαετία του εξήντα, την περίοδο των παιδιών των λουλουδιών πως αντιμετωπίζεις τις κοινωνικές αναταράξεις και την απροκάλυπτη αστυνομική βία. Σε αυτά τα ερωτήματα καταφέρνει να δώσει απαντήσεις ο Ιταλός δημιουργός Αντονιόνι μέσα από αυτή την ταινίας του, την μοναδική που γυρίστηκε ποτέ στην Αμερική, στηρίζοντας την πλοκή της γύρω από ένα ζευγάρι. Εκείνη είναι μια γραμματέας ενός επιχειρηματία με διευρυμένα καθήκοντα. Εκείνος είναι ακτιβιστής φοιτητής μπλεγμένος σε φόνο αστυνομικού. Οι δυο τους συναντιούνται τυχαία, ερωτεύονται παράφορα, αλλά ο καθένας τους τελικά οδηγείται σε διαφορετικούς δρόμους, εκείνος σε τραγικό θάνατο και εκείνη σε μια ευκαιρία για νέα ζωή. Μέσα από αυτή την ταινία, ο Αντονιόνι συμπυκνώνει το κλίμα της εποχής και καταλήγει με ένα εκρηκτικό φινάλε που θα σας συναρπάσει.

Πρωταγωνιστές : Μάρκ Φρέζετ, Ντάρια Χάλπριν,
Σκηνοθέτης : Μικελαντζελο Αντονιονι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου