Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Ο χορός των σκουπιδιών

Με αυτήν την διαμαρτυρία στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας θα θέλαμε να εξωτερικεύσουμε στους ιθύνοντες και στον απλό κόσμο της πόλης μας την αγωνία μας για το πρόβλημα των σκουπιδιών και τον Ταΰγετο. Πετάμε τα σκουπίδια μας κάμποσα χρόνια εκεί, ακόμη και μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007, σε ένα χώρο ακατάλληλο, που ανά πάσα στιγμή μπορεί να πάρει πάλι φωτιά. Ξέρουμε όλοι μας ότι μια μέρα αυτά θα επιστρέψουν στο πιάτο μας. Τα στραγγίδια της Μαραθόλακκας έχουν φτάσει ήδη στην κοίτη του Νέδοντα και καταλήγουν στη θάλασσα. Η Δημοτική Αρχή αντί να σκύψει με ευαισθησία στο πρόβλημα από την πρώτη κιόλας μέρα φέρνει αντιμέτωπους τους κατοίκους του Ασπροχώματος και του Καρβελίου και στρέφει τους καλαματιανούς εναντίον και των δύο. Σε αυτό το κλίμα, ο πρόεδρος του εμπορικού επιμελητηρίου Καλαμάτας κινείται με ασφαλιστικά μέτρα έτσι ώστε να ανοίξει η παράνομη χωματερή της Μαραθόλακκας με σκοπό να συνεχιστεί η αυθαιρεσία στον Ταΰγετο ενώ διάφορες ιδιωτικές εταιρίες "διαχείρισης" των σκουπιδιών καραδοκούν στην γωνία με σκοπό το κέρδος.
Θέλουμε να λυθεί το πρόβλημα των σκουπιδιών οριστικά, με σεβασμό στη φύση και τους ανθρώπους. Δεν είναι δυνατόν να επιτρέπουμε την συνέχιση της καταστροφής του Ταϋγέτου. Ας κινητοποιηθούμε όλοι οι πολίτες της Καλαμάτας και ας απαιτήσουμε την οριστική λύση του προβλήματος ΤΩΡΑ.
Ανοιχτή Συνέλευση Αγώνα Ενάντια Στα Νέα Μέτρα (Συνέλευση κάθε Τρίτη στις 9:00 ΜΜ στο χώρο του πατινάζ, στο πάρκο του ΟΣΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου